Yeşilçam’ın usta ismi hayatını kaybetti

Yeşilçam ve tiyatro dünyasının usta ismi Suphi Tekniker organ yetmezliği nedeniyle 84 yaşında yaşamını yitirdi.

Yeşilçam’ın usta ismi hayatını kaybetti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşilçam’ın önemli isimlerinden biri olan Suphi Tekniker, 84 yaşında organ yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Senaristlik de yapan Tekniker’in vefat haberi, İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından paylaşıldı.

USTA SANATÇI BAŞARI HİKAYESİYLE HATIRLANACAK

Suphi Tekniker’in vefatını duyuran İstanbul Şehir Tiyatroları, “Ustamız Suphi Tekniker’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. 1960 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Kral Lear oyununda figüran olarak sahneye çıkan Tekniker, başrollerle sahnedeki başarısını kanıtlamış, Şener Şen, Kemal Sunal ve İlyas Salman gibi ustalarla birçok filmde yer almıştır. Bir röportajında, ‘Şehir Tiyatrosu sevincimdir. Dünyaya bir daha gelsem yine Şehir Tiyatroları’nda gelir, aynı şekilde aynı hayatı yaşamak isterim. Tiyatrocu olmak isterim’ demiştir. Suphi Tekniker’i sonsuz yolculuğuna uğurlarken, İstanbul Şehir Tiyatrosu Ailesi olarak, ustamıza Allah’tan rahmet, ailesine, sanat camiamıza, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

SUPHİ TEKNİKER KİMDİR?

Suphi Tekniker, 10 Ocak 1940'ta doğdu. Tekniker, Mersin Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü'nden mezun oldu. Ancak Suphi Tekniker'in akrabası Saim Alpago'nun yönlendirmesiyle İstanbul Şehir Tiyatroları'na girdi.

1960 yılında senaryosunu Erdoğan Tünaş'ın yazdığı ve Orhan Günşiray, Fatma Girik, Suphi Kaner'in rol aldıkları "Cici Kâtibem" filmi ile sinema oyunculuğuna başladı. 1975 yılından itibaren de birçok filmin senaryosunu yazdı.

Yeşilçam’ın usta ismi hayatını kaybetti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.